Till sidans huvudinnehåll

Att bli ihop

Att vara kär eller förälskad i en person kan vara både roligt och jobbigt. Det kan ibland vara svårt att veta vad den andra känner och vill. Hur vet man egentligen när man är ihop?

Hur blir man ihop?

För att ta reda på om den andra personen är intresserad kan du flörta lite och känna efter om du får den respons du önskar. Titta lite längre på honom/henne, låt blickarna mötas, försöka komma i personens närhet. Man kan också träna sig på att ge och ta emot komplimanger. Att fråga om han/han vill följa med på bio, gå på fest eller hänga med på något annat som händer brukar vara ett bra sätt att kolla efter om intresse finns. Men för att det ska gå från vänskapsrelation till en kärleksrelation så kan man ändå behöva prata med varandra och berätta vad man själv känner och fråga om känslorna är besvarade. Ju tydligare man är med sig själv och andra desto större blir möjligheterna att förstå om och hur man passar ihop med en viss människa. Ibland möter man ett ja, ibland ett nej, och på det sättet lär man sig efter hand om olika sätt att bli tillsammans.

När är man ihop?

Hur blir man ihop med den man är kär i eller någon man vill ha sex med? Exakt när man är ihop är svårt att säga. Det är olika vad man tycker helt enkelt. En del blir tillsammans vid första pussen, andra vill gärna dejta i flera månader innan de anser sig vara ihop med någon. Även här är det enklast att faktiskt fråga den andra personen, det kan bespara dig en massa grubblande. Kanske vill den ena mer än den andra, ses oftare, ha mer sex, då kan det genast kännas mer krävande. Om det är man själv som är mer kär och vill mer kan man känna sig övergiven när den andra inte vill lika mycket. Genom att prata med varandra kan man komma överens om hur man vill ha det tillsammans.

Att sluta vara ihop

Ibland kan det bli så att man blir ihop med någon fast det inte känns riktigt bra. Då har du rätt att ångra dig och göra slut. Då får man tala om för personen man är tillsammans med att man inte vill vara ihop med henne/honom längre. Det är viktigt att du gör som det känns bra för dig.