Till sidans huvudinnehåll

Nätsex för nybörjare

Det finns många sätt att ha digitalt sex. Kanske börjar ni att skriva meddelanden till varandra som sedan övergår i videosamtal eller telefonsex.

Man kan klä av sig inför, ge komplimanger och berätta vad man fantiserar om att göra med sin partner, samtidigt som man onanerar på varsitt håll framför webbkameran. 

Genom att se din partner ta på sig själv i webbkameran får du en tydligare bild av hur hen själv tycker om att ha sex. Kanske lär ni er något som gör sexet bättre när ni väl ses?

Kom ihåg att bra sex bygger på ömsesidighet och respekt. Ni ska ha en bra känsla före, under och efter sex. Det gäller oavsett om sexet sker digitalt eller i verkligheten. 

Så lyckas du med digitalt sex 

1. Våga prova, även om det känns ovant

Om man inte haft digitalt sex innan kan det känns läskigt och ovant, men testa ändå. Gillar ni det inte så behöver ni inte göra det igen.

2. Börja lugnt

Svårt att veta hur ni ska komma igång? Det bästa är att börja enkelt och sedan trappa upp. Till exempel kan du säga att du tänker på den andra personen eller att du önskar att hen var där med dig. Ju mer upphetsade ni blir, desto lättare kommer orden att komma.

3. Lyssna in din partner

Var uppmärksam på hur din partner reagerar när du säger eller gör olika saker. Risken är annars att du säger något som gör din partner mindre upphetsad istället för mer. Det är ofta bra att börja försiktigt, för att sedan trappa upp.

4. Stäng av selfie-kameran

Om det är första gången du har sex framför en skärm kan det kännas ovant och läskigt. Vissa blir självmedvetna och tycker att det känns jobbigt att se sig själv. Glöm inte bort att det ofta går att stänga av selfie-funktionen, så att du bara ser den andra personen. Du kan också täcka över skärmen med en post it-lapp. Då blir ditt fokus på den andra personen, mer som i den fysiska verkligheten. Men kom också ihåg att det kan vara spännande att se sig själv njuta tillsammans med någon annan. Varför inte prova och se hur det känns?

5. Kom överens om hur ni hanterar bilder och filmer 

Det går aldrig att vara helt säker på att sexiga bilder och filmer inte hamnar i orätta händer. Det viktigaste är att ni pratar ihop er innan ni börjar. Bra sex kräver tillit och respekt! 

Om du trots det är nervös över att bilder eller filmer ska spridas utom din kontroll finns det några saker du kan tänka på. Undvik att visa kroppen och ansiktet samtidigt. Du kan också dölja tatueringar och andra specifika kännetecken. Men kom ihåg: det är alltid personen som sprider bilder eller filmer mot din vilja som gör fel – inte den som spelar in sig själv. Att göra det kan till och med vara olagligt.