Till sidans huvudinnehåll

Sex - som i sköna saker man kan göra med sig själv

Hur gör man när man onanerar? Alla har olika saker man tycker är skönt. Här finns lite information om onani och tips på onanitekniker.

Vad är onani och varför?

Onani är sex med sig själv. De allra flesta i tonåren onanerar och det är den vanligaste sortens sex man har som ung.

När man onanerar har man chans att göra det som man själv gillar och man kan testa nya saker – som hur det känns att smeka pungen eller blygd­läpparna på olika sätt.

Fantisera!

De flesta tänker på någon de gillar eller en upphetsande situation, medan de onanerar. Det är rätt vanligt att man kollar på sexiga bilder samtidigt eller precis innan man onanerar.

Man kan också fanti­sera om sådant som man aldrig skulle vilja eller ens kan göra i verkligheten. Man kanske tycker att en spelkaraktär eller idol är sexig och fantiserar om det.

Hur onanerar man?

Om man har kuk så håller man om kuken och drar huden på skaftet fram och tillbaka när de onanerar. En del smeker kring eller direkt på ollonet på penis. Personer med fitta tar vanligtvis ett eller flera fingrar fram och tillbaka på eller runt om klito­ris ollon, förhud och blygdläpparna.

De flesta smeker sig samtidigt på andra ställen på kroppen, som pungen eller bröstkorgen eller insidan av låren.

Man kan tycka att det är skönt att smeka runt eller i anus medan de onanerar. Man kan använda olja, hudlotion eller något annat som gör att handen eller fingrarna glider lätt över kroppen.

Om man inte har förhud kan ollonet på kuken kännas torrt och då kan det vara lite skönare att onanera med något som fuktar. På samma sätt kan den som inte blir så våt i fittan också använda extra glidmedel när man smeker sig själv.
Om man vill göra på något annat sätt kan man ta hjälp av saker man har hemma. Använd handduschen och rikta duschstrålen ungefär mot penis­ eller klitorisollonet eller håll munstycket mot mellangården, alltså området mellan könet och anus. Prova hur det känns med olika tryck och temperatur på vattnet.

För någon kan ett ljummet bananskal som man lägger om kuken vara en favorit. Andra gillar att smörja in sig med olivolja eller något annat som känns skönt mot kroppen. En del gillar att onanera i ett varmt bad. En annan tycker om att ta på sig vissa kläder som sportkläder, en viss sorts kal­songer eller trosor, eller ett material som känns skönt mot kroppen. 

Ett tips kan vara att gnida könet eller röra hela kroppen fram och tillbaka mot mjuka saker som täcken, kläder, handdukar och kuddar. När man onane­rar kan man ligga på rygg, mage eller på sidan, stå framför spegeln eller i duschen, sitta i en stol, lägga upp benen mot väggen eller över huvudet. Alla kan hitta på egna sköna sätt.

Onani eller sex med andra?

Sex med sig själv är inget man bara har istället för sex med andra. De flesta fortsätter att onanera även om de blivit tillsammans med någon. Vissa saker känns bättre när man onanerar än när man har sex med andra. När man onanerar kan man styra precis allt in i minsta detalj, också sina fantasier, och det kan vara en skön känsla.