Till sidans huvudinnehåll

Oralsex och munsex

Sex med munnen kan man ha över hela kroppen. Oralsex och munsex är nästan samma sak.  Oralsex är när man suger eller slickar eller blir sugen eller slickad på könet eller anus.

Luktar som det ska

En del väljer bort oralsex för att de är oroliga för hur könet luktar och att man är rädd för att ens partner inte ska gilla lukten. Sanningen är att kön oftast luktar just lite kön, och ska göra det, men absolut inte illa. De flesta blir kåta av lukten.

Slicka klitoris och suga kuk

Klitoris ollon kan vara känsligt att slicka på direkt. En del gillar det. Andra tycker det är skönast om det bara är tungans spets som nuddar området kring klitoris många gånger ungefär som en utdragen kittling. Vissa vill tvärtom ha hela munnen tryckt mot könet och en långsammare tunga. Man kan också suga på klitorisollonet, förhuden och de inre blygdläpparna.

Det är likadant med ollonet på penis som med klitoris – en del vill att man ska slicka eller suga försiktigt, andra vill ha det kraftigare. En del tycker det är skönt om man smeker pungen samtidigt som man suger på kukollonet. Strängen på undersidan av kukollonet är känslig och en del gillar att bli slickade där.

Mer om oralsex i Ligga med P3:

Fittslickarskola deluxe

Roberts kuksugarskola

Munsex på hela kroppen

Sex med munnen kan man ha på hela kroppen. Det handlar om att hitta en skön känsla hos den andra och hos sig själv. Testa dig fram genom att använda munnens olika delar. Var tycker du om att pussa och slicka din partner? Hur vill din partner ha det? Ett bra tips är att titta på den andra personen för att försöka se om den verkar gilla vad som händer. Eller varför inte ge oralsex samtidigt? 69:an kallas den ställning då två personer ger varandra oralsex samtidigt.

Det finns många olika ställen på kroppen som är extra känsliga och som kan vara sköna att beröra med munnen och tungan. På engelska finns det ett ord för detta. Det kallas outercourse (jämför med ”intercourse” = vaginalsamlag), alltså att man har sex utanpå kroppen.