Till sidans huvudinnehåll

Gnidsex

Gnidsex är när man gnider sitt kön mot ett annat kön. Man kan vara naken eller påklädd. Är man påklädd kallas det ibland torrsex.

Hur har man gnidsex?

Det kan vara kuk mot kuk, fitta mot fitta, eller fitta mot kuk. Det kan också vara att man gnider sitt kön på en annan del av någon annans kropp, som rumpan, låret eller axeln. Om två fittor gnids mot varandra kallas den ställningen Scissor Sisters. En liknande variant på samma ställning kallas Banana Ride. Det är också gnidsex mellan kön, men då är det en kuk och en fitta, eller två kukar, som gnids mot varandra.

Gnidsex, torrsex, graviditet och sexuell hälsa

Att bli gravid av gnidsex eller torrsex är väldigt ovanligt då sperma behöver komma in i slidan genom en utlösning i eller nära slidöppningen. För att undvika en graviditet var uppmärksam på att sperma inte kommer in i slidan. Vid sex med underkläder på är det inte möjligt att bli gravid. 

Sexuellt överförbara sjukdomar kan spridas genom sekret, exempelvis lubrikation från fittan och sperma, och beröring av slemhinnor som finns i fittan och på ollonet. Risken vid gnidsex är relativt låg, beroende på vilka kroppsdelar som gnids mot varandra. Har man gnidsex med kläder på är risken för sexuellt överförbara sjukdomar låg.

Outercourse

Tänk på att hela den andras personens kropp räknas och att det handlar om att hitta en skön känsla hos den andra och hos sig själv. På engelska finns det ett ord för detta. Det kallas outercourse (jämför med ”intercourse” = vaginalsamlag), alltså att man har sex utanpå kroppen.