Till sidans huvudinnehåll

RFSU startar familjerådgivning med sexologisk inriktning

Från och med 1 februari i år startar RFSU en ny verksamhet och erbjuder familjerådgivning med sexologisk inriktning.

Här hittar du familjerådgivningen.

Vid RFSU-kliniken finns en unik kompetens och erfarenhet av att möta par, enskilda samt olika familjekonstellationer för att prata om frågor som när sexlivet inte fungerar, när lusten inte finns eller när tidigare upplevelser försvårar.

- Svårigheter kring lust, närhet och intimitet är en vanlig orsak till att relationsproblem uppstår. Helt andra problem kan också påverka på sexlivet och den nära relationen, det är sammanlänkat. Här är vi vana att skapa ett klimat där man kan prata om ämnen som kan kännas svåra att lyfta, säger Eva Marie Sundberg verksamhetschef vid RFSU-kliniken.

Kliniken kommer, med denna utvidgning, att kunna erbjuda ett unikt koncept som rymmer sexualmedicinsk hjälp för psykosexuella frågor och sexualrådgivning både på individuell nivå och utifrån relationen.

- Det här möjliggör för oss att möta våra besökare utifrån ett helhetsperspektiv där både tankar, känslor och kroppen får utrymme. Det är helt grundläggande men inte självklart i vård och omsorg idag, säger Eva Marie Sundberg.

Familjerådgivningen kommer att bedrivas i samarbete med Stockholms Stad. RFSU-kliniken fortsätter också att erbjuda provtagning, preventivmedelsrådgivning och enskilda samtal i frågor som rör sexualitet och sexuella problem. Det är ett uppdrag som bedrivs genom ett avtal med landstinget inom Vårdval sexuell hälsa.

För mer information om RFSU-kliniken, läs här

För mer information eller intervjuer, kontakta: 

Matilda Ström, pressansvarig RFSU
Mejl: matilda.strom@rfsu.se
Tel: 076-160 33 07