Till sidans huvudinnehåll

Ingela Holmertz är RFSU: s nya generalsekreterare

Ingela Holmertz tillträdde som generalsekreterare för RFSU 1 oktober. Hon har ett långt förflutet inom civilsamhället och en bred erfarenhet av att leda organisationer inom den ideella sektorn både i Sverige och internationellt. Hon har jobbat på bland annat Röda Korset och kommer närmast från ActionAid. När möjligheten kom att bli RFSU:s nästa generalsekreterare, tvekade hon inte.

- Jag är otroligt glad och hedrad att få vara en del av RFSU som sedan 1930-talet kämpat för att alla människor ska ha kunskap och makt att bestämma över sin egen kropp och sexualitet. RFSUs roll i Sverige och internationellt kommer bli ännu viktigare framöver, inte minst för att motverka de krafter som vill begränsa människors frihet och mänskliga rättigheter. Frågor som rör sexuella och reproduktiva rättigheter måste få större genomslag och jag ser fram emot att bidra till detta på olika sätt, säger Ingela Holmertz.

Ingela kommer ha ett särskilt fokus på RFSUs strategiska utvecklingsarbete och tillsammans med organisationens alla delar formulera vad RFSU vill uppnå i Sverige och i världen. Målet med arbetet är att RFSU ska vara ännu mer relevant och engagera ännu fler i framtiden.

- Det är väldigt roligt att kunna välkomna Ingela Holmertz till RFSU. Med Ingela får RFSU en Generalsekreterare med lång och gedigen erfarenhet av att arbeta lokalt, nationellt och internationellt med rättighetsfrågor, jämställdhet och mobilisering. Jag är övertygad om att Ingela med sin kunskap, erfarenheter och starka engagemang kommer starkt bidra till att utveckla och stärka RFSU:s viktiga arbete för allas rätt till sin kropp och sexualitet, säger RFSU:s förbundsordförande Hans Linde.

För mer information:

Matilda Ström, pressansvarig RFSU
Mobil: 076-160 33 07
Mejl: matilda.strom@rfsu.se